Lilla Torg FF

Referat: AIF Barrikaden - Lilla Torg FF

Det här referatet baserar sig helt på uttalanden från tränare och spelare samt ”hårdfakta” från domarrapporten då referenten inte själv var närvarande.

Startelva: C-G (4-4-2) – Olle, Max, Albin, Marcus – Josef, Johan L, Johan A, Björn, - Anders, Mohamed El Qutt (ny spelare)

Avbytare var Farhad och Jonas som båda kom in i paus som anfallare resp. innermittfältare samt Simon som gjorde en efterlängtad – inte minst av honom själv? - comeback efter lååång skada och spelade sista 20 i vars första tiondel han bl.a. ägnade sig åt att göra mål!!

Vi tog ledningen i den 23:e min när Mohamed E-Q tog sig fram på vänsterkanten och slog en crossboll (? – passning) till Josef som från sin position till höger om målet spelade snett inåt bakåt till Johan A som behärskat lade in bollen med en bredsida.

I den 33:e min var det dags för 2-0 när Olle slog ett inlägg som en Lilla Torg-spelare råkade styra in i målet. Bara 8 minuter senare hade dock Lilla Torg både reducerat och kvitterat.

2-2 i paus alltså men bara 5 min in i andra halvlek gjorde Johan A sitt andra (!!) mål för dagen när han på ett inlägg av Olle kom rusande och kastade sig fram för att nå bollen och slå den i mål. Det blev också vi som gjorde nästa mål.

Detta som alltså innebar 4-2 gjordes i den 70:e min av Max på nick efter en hörna från höger av Mohamed som gick över alla till andra kanten där Farhad mötte och slog inlägget till Max.

Nu kom målen i tät följd. Lilla Torg reducerade till 4-3 bara minuten efter vårt 4-2-mål innan dagens digra målskörd avslutades med två mål från vår sida i den 75:e resp. 77:e min. Det första gjordes av Jonas som snodde en tappad ”Torget”-boll och avancerade längs högerkanten innan han avslutade med en vacker utsida i bortre krysset (låter lite grann som en lightversion av det av mig ständigt hyllade Viktor-målet i seriepremiären mot Skegrie). Slutsiffrorna 6-3 spikades av Simon som ju väntat lika länge som laget på att få göra come-back efter 8 (?) månaders skadefrånvaro (kanske en normallång konvalecens för den synnerligen skadeförföljde Simon) och som efter mindre än 2 min på plan – andra bolltouchen - lugnt och behärskat skruvade in bollen i målvaktens bortre hörn från 7-8 meters håll efter pass från Farhad.

Statistik saknas denna gång.

Skönt för hela truppen att efter en lång period utan segrar för något av våra seniorlag få till en riktigt rejäl sådan och få göra massor av mål och dessutom mot Lilla Torg som förutom att de låg tvåa i tabellen är en förening vars lag vi haft väldigt svårt att besegra genom alla år oavsett om det gällt A-, B- eller juniorlag. Segern innebar att vi avancerade ett steg i den tabell som efter alla avhopp bara består av 7 lag.

En sista reflexion. Mina uttalanden såväl i skrift som tal att Hyllies B-lag som slagit oss med 4-2 resp. 9-3 i serien lätt hade vunnit vår A-lagsserie får allt större bäring efterhand som Hyllies alla resultat trillar in. Vi mötte dem i det som var deras första match och den 4-2-förlust den resulterade i fastställdes först i slutminuterna. Därefter växlade Hyllie upp lite grann med två matcher där de i båda gjorde futtiga 7 mål. På de senaste 5 matcherna har de sedan gjort 50 (!!!) mål och de 9 de gjorde på oss senast är faktiskt det lägsta antalet de gjort på dessa 5 matcher och de var ju också extremt frustrerade över att de inte gjorde än flera mål på oss vilket man får en aning större förståelse för nu när man kunnat ta in alla dessa storsegrar.